Ceovit

+38 044 451 56 27 +38 045 944 99 99 info@zeolit.com.ua

Шляхи інтенсифікації вирощування ріпаку

Зазвичай, озимий ріпак без снігового покриву витримує морози до мінус 15°С, іноді навіть нижче мінус 25°С (за добре розвинутих стеблостоїв із низько лежачими верхівками головних пагонів). Донедавна річка Буг була своєрідним кордоном висівання озимого ріпаку, та використання сучасних технологій потиснуло його на тисячу кілометрів на схід. Однак ріпак, як і раніше, вимерзає. Буває це переважно на початку зими або в разі повторних заморозків навесні. Особливо чутлтві до морозів сильно розвинуті рослини чи ті, що рано відновили вегетацію. Друга причина вимерзання — висихання рослин, яке відбувається через недостатнє осідання грунту внаслідок неякісного його обробітку.

СКАЧАТЬ ПОЛНУЮ ЖУРНАЛЬНУЮ ВЕРСИЮ СТАТЬИ


Вернуться назад


Читайте также

  • Питание яровых зерновых культур

    Яровая пшеница и рожь хоть и уступают по площадям посева озимым культурам, но занимают важное место в севообороте культур. Выращивают их во всех почвенно-климатических зонах Украины........
  • Особливості організації живлення з використанням рідких комплексних добрив при вирощуванні кукурудзи

    Завдяки високій проектній врожайності, і перевищуючій врожайність озимої пшениці приблизно в 1.4 рази, інтерес до вирощування кукурудзи зростає. В даний час виробництво зерна кукурудзи становить 20 % від валового збору зерна на Україні......
  • Подсолнечник

    Подсолнечник – самая распространенная масленичная культура на Украине. Корневая система у него стержневая, проникает в почву на глубину 2-4 м и распространяется в стороны на 100-200см. Наиболее благоприятные сроки посева – 15-30 апреля....
  • Цукрові буряки сьогодні й завтра

    Цукрові буряки — високорентабельна культура, вирощування якої потребує точних знань, професіоналізму й капіталовкладень. Високі затрати на насіння, засоби захисту, техніку, паливо й добрива знижують її рентабельність аж до збитковості.....
  • Картофель второй хлеб

    Картофель ценная продовольственная, кормовая и техническая культура. По объемам производства и потреблению ее среди населения она занимает 2-е место после зерновых культур. Благодаря широкой ее популярности, в нашей стране, ее часто называют вторым хлебом